Значај имунизације против хуманог папилома вируса

Ми смо до сада упознати са многим вакцинама које имају улогу пре свега у превенцији вирусних инфекција,али овде морамо да нагласимо да причамо о вакцини која,не само да превенира,односно спречава вирусну инфекцију,већ и спречава настанак карцинома. То родитељима и младима који доносе сами одлуке о вакцинацији треба да буде примарна мисао,да ова вакцина постоји дуго и да се даје у више од 100 земаља света.

 

Активност ,, Отворених врата за HPV имунизацију" се спроводи и у нашем  дому здравља. Имунизација се спроводи сваког радног дана у недељи у периоду од 07 до 16 часова за све заинтересоване дечаке и девојчице узраста од 9 до 19 година. Уколико буде потребе ове активности ће се спроводити и током викенда. За све потребне информације и савете везано за имунизацију сви заинтересовани могу добити лично доласком у службу за здравствену заштиту деце или позивањем на број телефона 015/471-091

Предавање о HPV имунизацији биће организована по школама на територији општине Мали Зворник.Прво предавање одржаће се 26.04.2024 године у 14 часова у ОШ,,Стеван Филиповић",Радаљ. Предавач је др Исидора Лазић,педијатар.

2011. Дом здравља Мали Зворник
By: Fresh Joomla templates