Систематски прегледи

 

Од 03.10.2012. у Дому здравља ,,Mалом Зворнику”, започети су систематскипрегледи ђака, у основним и средњим школама. Прегледе спроводе Служба за заштиту деце и омладине и Школска стоматолошка служба. Систематским прегледима обухваћени су сви ђаци IIIIV и VII разреда основне школе, као и и III разреда  средње школе.За ученикеI разреда систематски прегледи су већ обављени у априлу и мају при упису у школу, а јесењим систематским прегледима биће обухваћено  480 ученика.

По распореду који је направљен у договору са школама, екипе здравствених радника ће прегледе обављати у просторијама њихових школа.

 Прегледи  ученика VII разреда,биће организовани у Дому здравља, због  лабораторијских анализа (еритроцити и хемоглобин) и офтамолошког прегледа.

Стоматолошки систематски прегледи се обављају у Малом Зворнику у  амбуланти која је у оквиру школе, а на терену у школским учионицама. Системаски стоматолошки прегледи поред констатовања стања оралног здравља обухвата и рано откривање ортодонтских неправилности, рано откривање парадонталних обољења, предузимање профилактичко-терапијских процедура, а и прилика су за здравствено васпитни рад.

 

 

2011. Дом здравља Мали Зворник
By: Fresh Joomla templates